maandag 9 juli 2007

Cacik-Yoghurtgerecht met knoflook en komkommer.


Cacik is een heerlijk fris yoghurtgerecht met knoflook en komkommer. Voornamelijk in de warme zomermaanden doet dit voorgerecht het goed. Zeer makkelijk en snel voor te bereiden!


Benodigdheden voor 4 personen



  • 1 liter Turkse boerenyoghurt

  • 3 Turkse kleine komkommers

  • 4 teentjes knoflook

  • mintblaadjes

  • dille

  • paprikapoeder

  • olijfolie

  • versgemalen zwarte peper

  • zout

Doe de yogurt in een schaal en sla hem goed los. Knijp de teentjes knoflook erdoor en voeg wat zout toe. Roer het geheel stevig. Proef of je de knoflook en zout voldoende vindt, het moet een lekkere pittige smaak hebben! Snipper er enkele mintblaadjes doorheen. Snijd de komkommer in heel kleine stukjes en roer ze door de yoghurt. Doe de cacik in 4 schaaltjes. Druppel er wat olijfolie op en strooi er dan dille overheen en een heel klein beetje paprikapoeder. Het is erg lekker met Turks brood, knapperig gemaakt in de over. En voila, Cacik is klaar!

2 opmerkingen:

kookrecepten zei

Hi Be Beautiful, leuke site.

Om maar direkt met de deur in huis te vallen, wat is het verschil tussen Cacik en Tzatziki? En waarom doen sommige (50%) water bij Cacik. Is dit nu een soep of een (dip)saus?

groetjes,
webmasterlukke

Be Beautiful zei

Hoi webmasterlukke,

Leuk dat je mijn site hebt bezocht. Wat het verschil is tussen Cacik en Tzatziki? Goeie vraag! Echt een groot verschil is er echter niet. Wat ik al eerder zei: de Griekse en Turkse keuken zijn (bijna) hetzelfde. Cacik is de Turkse naam voor dit gerecht en Tzatziki de Griekse. Sommige mensen doen er inderdaad water bij, omdat ze het zo lekkerder vinden. Maar de structuur van echte Cacik zit er eigenlijk een beetje tussenin: het is geen soep maar ook geen saus. In ledentaal gezegd: verdunde yoghurt.
Groetjes!