dinsdag 10 juli 2007

Auberginesalade-Patlican salatasi



Benodigdheden voor 6 personen






  • 1200 gram aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 theelepels zout
garinatuur
  • 2 middelgrote tomaten
  • 6 paprika's
  • dille
  • 20 olijven


Ontvel de tomaten, haal het zaad eruit en snijd deze in stukken. Maak de paprika's schoon, haal de zaadlijsten eruit en snijd deze in stukjes. Gril de aubergines boven een houtskoolvuurtje, desnoods in de oven, totdat de schil aanbrandt en de aubergines zacht zijn. Haal de schil eraf en doe de aubergine in een kom met het sap van citroen, het zout en olijfolie. mix het geheel goed en plaats het op een schaal en garneer het met de tomaten, paprika, dille en olijven. Eet smakelijk!



Geen opmerkingen: